Reprezentanții FC Rapid 1923 au anunțat oficial, pe site-ul clubului, că există „discuții” cu Primăria Sectorului 1 pentru ca această instituție publică să devină acționar la club, cu 30%.
Vestea este surprinzătoare și vine în contradicție cu anunțul făcut la DigiSport, acum doar câteva zile, de Victor Angelescu, persoană prezentată drept acționar minoritar, cu 40% din acțiunile clubului. Tânărul de 34 de ani a spus că avocatul Andrei Nicolescu, cel care conduce clubul, alături de Ovidiu Burcă, în numele primarului Dan Tudorache, de la Sectorul 1, poartă niște discuții cu mai mulți oameni de afaceri, care ar fi interesați și ei să devină acționari.
Pe 20 septembrie, așadar cu numai o săptămână în urmă, clubul anunța oficial că se poartă negocieri cu Primăria Sectorului 1 pentru aproape o treime din acțiuni. „La momentul actual componența acționariatului este următoarea: 40% acțiuni – Victor Angelescu, 30% acțiuni – Academia Rapid, 30% acțiuni – Ovidiu Burcă. Academia Rapid este cea care reprezintă centrul de copii și juniori ai Rapidului. Pentru cele 30% din acțiuni deținute de către Ovidiu Burcă sunt discuții în scopul de a fi preluate de către Primăria Sectorului 1″, suna răspunsul reprezentanților FC Rapid la chiar prima întrebare, „Dacă Angelescu deține 40% din acțiunile clubului, cine deține restul de 60%?”.
Site-ul FC Rapid a anunțat oficial că Primăria Sectorului 1negociază să preia 30% din acțiunile clubului. Aici puteți citi întregul text
ProSport a încercat să afle dacă aleșii locali ai Sectorului 1 știu că există cineva care negociază, în numele lor, ca unitatea administrativă să devină acționar minoritar la FC Rapid. Răspunsul este negativ. „Am participat la toate ședințele de Consiliu Local și vă garantez că nu a existat în acest for niciodată nicio discuție sau propunere ca Primăria să preia acțiuni la vreun club de fotbal. Se poate verifica, de altfel, pe site acest lucru, acolo unde sunt toate încheierile de ședință”, a afirmat, pentru ProSport, Oliver Păiuși, consilier local din partea USR la Sectorul 1. „Mai mult decât atât, vă spun că ar fi ilegal ca primarul, sau oricine altcineva, să angajeze Primăria în așa ceva fără acordul Consiliului Local”, a adăugat consilierul local.
Pe parcursul ultimului an, primarul Daniel Tudorache, de la PSD, a încercat de mai multe ori să conecteze „noul Rapid” (condus de facto de Andrei Nicolescu, avocat și partener al lui Sebastian Ghiță) la bugetul public. Nici aici declarațiile și faptele nu se potrivesc. Potrivit mai multor consilieri locali cu care a stat de vorbă ProSport, primarul Tudorache ar fi promis, anul trecut, că nu va finanța „noul Rapid” din bani publici. Pe de altă parte, el a încercat acest lucru, introducând chiar pe ordinea de zi a ședințelor subiectul, pentru a renunța la el după presiunea consilierilor locali. Tentativele au eșuat, de fiecare dată, pentru că în Consiliul Local s-au opus reprezentanții USR și PNL.
Avocatul Andrei Nicolescu apare în „Panama Papers”, iar jurnaliștii de la site-ul de investigații Rise Project dezvăluie că este partener cu Sebi Ghiță într-un off-shore din Cipru (detalii AICI). Acum, juristul se ocupă de „renașterea Rapidului”
Asta, până acum câteva săptămâni, când s-a recurs la o altă strategie care, pe moment, a dat roade. Consilierii au fost convinși să facă acea cerere către Consiliul Municipal, să permită asocierea Primăriei Sectorului 1 cu o entitate, AS Regal București, rebotezată Centrul de Performanță Rapid, despre care Victor Angelescu a afirmat că a fost achiziționată de FC Rapid 1923.
Pentru ca membrii Consiliului Local Sectorul 1 să nu se prindă că e vorba tot de „noul Rapid”, cererea de asociere a fost semnată „AS Regal”, în loc de „Centrul de Performanță Rapid”. Asta, deși numele fusese schimbat oficial cu o lună înainte de depunerea cererii!
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER